fb

Skydda din ekonomi om du blir av med jobbet

Den inkomstförsäkring vi erbjuder kan lämna ersättning om du skulle bli arbetslös under en period. Försäkringen går då in och stödjer din ekonomi för det plötsliga inkomstbortfallet. Med en inkomstförsäkring kan du få upp till 80% av din normala lön.

Även om du är med i en a-kassa finns ett tak på 33 000 kr/mån före skatt. Med en inkomstförsäkring kan du få möjlighet till att komplettera inkomstbortfall som överstiger taket. Försäkringen är ett bra komplement till a-kassan och ger ekonomisk trygghet.

A-kassan täcker bara en del av din förlorade inkomst

En inkomstförsäkring kan hjälpa till att jämna ut ett inkomstbortfall så att påverkan på din ekonomi blir mindre.

A-kassan är maximalt 80% av din lön under 200 dagar, därefter sjunker ersättningen till maximalt 70% av din lön under ytterligare 100 dagar. Därefter finns vissa möjligheter att förlänga ersättningsperioden.

Kom ihåg att taket för ersättning är 33 000 kr/mån före skatt, det betyder att du då får ut cirka 18 300 kr efter skatt. Med en inkomstförsäkring kan du få möjlighet att få ut lite mer per månad för att bättre klara hushållsekonomin.

Inkomstskydd som ger dig ekonomisk trygghet

Genom oss kan du välja en inkomstförsäkring som ger ersättning i upp till 300 dagar om du förlorar jobbet och blir arbetslös. Det ger en ekonomisk trygghet och lugn och ro för att söka nytt jobb, utan att hela ekonomin rasar ihop.

Egenföretagare är också välkomna

Du kan skaffa en inkomstförsäkring genom oss även om du är egenföretagare. Du behöver då varit verksam som egenföretagare i samma rörelse i minst ett och ett halvt år. Du som inte omfattas av Lagen om anställningsskydd (LAS), t.ex. om du är VD, är också välkommen under samma villkor som ovan. Försäkringen gäller inte om du vid teckningstillfället var medveten om att firman var konkursmässig.

Några viktiga fakta om försäkringen

Det finns några villkor för att kunna teckna inkomstförsäkringen. Här är de viktigaste:

  • Fast bosatt och jobba i Sverige
  • Ett svenskt personnummer
  • Minst 21 år och ej fyllda 55 år
  • Medlem i en a-kassa
  • Lägsta försäkringsbara inkomst är 30 001 kr
  • Högsta försäkringsbara inkomst är 90 000 kr
  • Du behöver BankID för att teckna försäkringen
  • Här kan du läsa förköpsinformationen

Du får heller inte känna till kommande varsel eller ha fått varsel om uppsägning när du tecknar försäkringen. Har du haft a-kassa de senaste två åren får du vänta tills det gått mer än två år sedan du sist fick a-kassa. Om du har en anställning där ett fast slutdatum är angivet, säger upp dig själv eller så gravt missköter dig att du blir uppsagd gäller inte försäkringen.

Vad kostar det?

Från 155 kr/mån

Månadsinkomst frånMånadspremie
30 001 kr155 kr
35 001 kr204 kr
40 001 kr279 kr
45 001 kr354 kr
50 001 kr503 kr
60 001 kr651 kr
70 001 kr800 kr
80 001 kr959 kr